MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9795 ▲ %0,02
EURO 53,5436 ▲ %0,30
ALTIN 6.626,49 ▲ %1,10

AVM’de ‘Çarşaflı’ Hırsızlık Şoku: 48 Suç Kaydı Çıktı

Güngören’de Alışveriş Turu Kâbusla Bitti

Güngören’in en işlek noktalarından birinde yer alan alışveriş merkezinde yaşanan hırsızlık olayı, güvenliğin sadece kameralarla sağlanamayacağını bir kez daha gözler önüne serdi. Sokak ekonomisinin nabzını tutan biri olarak söyleyebilirim ki; bu tür olaylar sadece bir kişinin cüzdanını boşaltmıyor, bölgedeki alışveriş ekosistemine olan güveni de derinden sarsıyor. Olayın mağduru olan Özbekistan uyruklu M.K., mağaza içinde ürünleri incelerken bir anlık dikkatsizlikle askıya bıraktığı çantasının çalındığını fark etti. Çantanın içerisinde bulunan 2 bin 100 dolar ve 9 bin lira, göz açıp kapayıncaya kadar kayıplara karıştı.

Kamera Kayıtlarındaki Gizemli Şüpheli

Olayın hemen ardından Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Mağazanın güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen ekipler, oldukça ilginç bir detayla karşılaştı. Görüntülerde, çarşaf giyerek yüzünü tamamen gizleyen bir kadının, sıradan bir müşteri gibi reyonlar arasında dolaştığı görüldü. Şüpheli kadın, hedefine kestirdiği M.K.’nin bir anlık boşluğunu fırsat bilerek askıdaki çantayı saniyeler içinde aldı ve hızla mağazadan uzaklaştı. Bu profesyonelce gerçekleştirilen hamle, zanlının bu işlerde ‘tecrübeli’ olduğunu daha ilk bakışta kanıtlıyordu.

Hırsızlık Bürodan Kaçamadı: 48 Suç Kaydı Şoku

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda zanlının izi Bakırköy’de bulundu. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan S.K. isimli kadının emniyetteki sorgusu sırasında ortaya çıkan gerçek ise herkesi hayrete düşürdü. Şüpheli kadının daha önceden tam 48 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Onlarca kez benzer olaylara karışmış birinin sokaklarda bu kadar rahat hareket edebilmesi, esnafın ve vatandaşın en büyük tedirginliği haline gelmiş durumda. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen S.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esnaf ve Vatandaş İçin Güvenlik Uyarısı

Bu tür profesyonel hırsızlık vakaları, özellikle turistik bölgelerde ve AVM’lerde alışveriş trafiğinin yoğun olduğu saatlerde artış gösteriyor. Çalınan paranın miktarı, bugünün kur farkları göz önüne alındığında küçük bir esnafın aylık kirasına ya da bir işçinin yıllık birikimine denk geliyor. Uzmanlar, kalabalık alanlarda kişisel eşyaların asla denetimsiz bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonuyla bir suç makinesinin daha etkisiz hale getirilmesi, bölge halkına bir nebze olsun nefes aldırdı.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir