MENÜ
17 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 46,3191 ▲ %0,06
EURO 53,8766 ▲ %0,14
ALTIN 6.489,92 ▲ %0,67

Ankara’da Fabrikada Korkutan Yangın: İşçi Kurtarıldı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Oğulbey Mahallesi sınırları içinde yer alan Ankara-Konya Karayolu üzerindeki bir alçı fabrikasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Saat 13.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm binayı sardı. Fabrikadan yükselen yoğun siyah dumanlar, kilometrelerce uzaktan görülebildi ve çevre sakinleri ile karayolundaki sürücüler arasında büyük endişe yarattı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

Kaynak Kıvılcımı Felakete Yol Açtı

Olay yerine hızla ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, alevlere dört bir yandan müdahale etti. Yapılan ilk incelemelerde, yangının fabrikanın çatı katında yürütülen kaynak çalışmaları sırasında çıktığı belirlendi. Kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımların, çatı katında depolanan ahşap paletleri tutuşturması sonucu alevlerin hızla yayıldığı tespit edildi. Ahşap malzemelerin kolayca tutuşması, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırırken itfaiye ekiplerinin koordineli çalışması daha büyük bir felaketin önüne geçti.

Mahsur Kalan İşçi Son Anda Kurtarıldı

Yangın esnasında fabrikada çalışan personelden biri yoğun duman ve alevlerin arasında mahsur kaldı. Çıkış yolunun kapanması sebebiyle içeride kalan işçi için zamanla yarış başladı. İtfaiye ekipleri, bir yandan alevleri söndürmeye çalışırken diğer yandan arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdi. Yoğun çabalar sonucunda mahsur kalan işçi, güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Sanayi Tesislerinde Güvenlik Önlemleri Gündemde

Yaklaşık yarım saat süren yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alınarak söndürülen yangın sonrası fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Bu olay, sanayi tesislerinde özellikle kaynak ve kesim gibi yüksek riskli işlemler sırasında alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin önemini yeniden gündeme taşıdı. Güvenlik uzmanları, bu tür riskli operasyonlar gerçekleştirilirken ortamda yanıcı malzeme bulundurulmaması ve acil durum ekipmanlarının her an hazır tutulması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Yangının çıkış nedenine ilişkin başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir