Ankara Altındağ’ın kalbinde, Kızılcahamam-Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (ESYAV) tarafından düzenlenen geleneksel iftar sofrası, bu yıl sadece bir yemek değil, adeta bir toplumsal dayanışma zirvesine dönüştü. Başkentin siyasi ve sosyal dinamiklerini bir araya getiren programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım gibi çok sayıda önemli isim katılım sağladı. ESYAV Başkanı Hasan Ayrancı‘nın ev sahipliği yaptığı gecede, birlik ve beraberlik mesajları havada uçuşurken, vakfın 40 yıllık köklü geçmişi de alkış topladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 40. Yıl Mesajı: “Güçlü Bir İmza”
Programın en duygusal ve vurucu anlarından biri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın gönderdiği özel telgrafın okunması oldu. Erdoğan mesajında, ESYAV’ın geride bıraktığı 40 yılı, sadece bir zaman dilimi olarak değil, Türkiye’nin istikbaline atılmış güçlü bir imza olarak niteledi. İlme, irfana ve özellikle Z kuşağının hayallerine omuz veren hayırseverlerin, milletin yarınlarına umut olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda bu iyilik çınarının daha nice yıllar gençlere destek olacağına olan inancını paylaştı. Bu mesaj, salondaki katılımcılar tarafından vakfın gelecekteki vizyonu için büyük bir motivasyon kaynağı olarak karşılandı.
Hemen ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ramazan ayının ruhuna dair derin bir analiz yaparak sözlerine başladı. Ramazan’ı sadece bir oruç ayı değil, bir “muhasebe mevsimi” olarak tanımlayan Yılmaz, bu kutsal günlerin insanın sadece kendi açlığını değil, başkalarının yükünü de omuzlama sorumluluğunu hatırlattığını ifade etti. Gönül bağlarının güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, aynı sofrada buluşmanın aradaki mesafeleri kaldıran muazzam bir güç olduğunu belirtti.
73 İlde Dev Eğitim Ağı: 35 Bin Öğrenciye Destek
ESYAV’ın toplumsal etkisine dair rakamlar paylaşıldığında, vakfın ne kadar devasa bir sivil toplum gücü olduğu bir kez daha kanıtlandı. Bugüne kadar tam 35 bin öğrenciye burs imkanı sağlayan vakfın, şu an itibariyle 2 bin üniversite öğrencisinin elinden tuttuğu açıklandı. Cevdet Yılmaz, vakfın sadece bursla yetinmediğini, 73 ile yayılan bir ağ üzerinden akademik çalışmalara, hukuk ve sağlık komisyonlarına kadar her alanda varlık gösterdiğini söyledi. Özellikle deprem gibi kritik dönemlerde ilk koşan kurumlardan biri olmasının, ESYAV’ı Türkiye’nin vicdanı haline getirdiğini vurguladı.
Yılmaz, konuşmasının devamında stratejik bir vizyon çizerek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket ettiklerini hatırlattı. Devletin ve milletin aynı hedeflere kilitlenmesinin önemine değinen Yılmaz, iç cephenin kuvvetli tutulması gerektiği mesajını verdi. Modern dünyanın getirdiği tüm şartları yerine getirirken, küresel rekabette hakkımızı korumak için birliğin şart olduğunu belirtti. “Hem güçlü hem haklı olacağız” diyerek, sadece güce dayalı bir dünya düzenine karşı, Türkiye’nin adaletli ve güçlü liderlik duruşunu sergileyeceğini müjdeledi. Programın sonunda ise Gazze başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumların acısına ortak olundu, dualar bu birliktelik duygusuyla taçlandırıldı.






