Bağımlılık Kıskacındaki Modern Aile İçin Çözüm Arayışı
Modern dünyanın hızı ve dijitalleşmenin getirdiği kopukluk, bugün en güvenli limanımız olan aileyi sessiz bir tehditle karşı karşıya bırakıyor. Bağımlılık denildiğinde akla gelen sadece kimyasal maddeler değil; artık ekranlar, oyunlar ve sahte dijital kimlikler de bireyleri kendi yuvalarında birer yabancıya dönüştürüyor. AK Parti Genel Merkezi, bu toplumsal erozyona dur demek amacıyla oldukça provokatif ve yenilikçi bir adıma imza attı. Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ilki düzenlenen Ideathon, “Bağımlılığa Karşı Aileyi Güçlendiren Politikalar” temasıyla sadece bir yarışma değil, aslında bir toplumsal savunma hattı olarak karşımıza çıktı.
15 Finalist Takım ve Yeni Politika Teklifleri
Haftalardır süren titiz bir çalışmanın ardından finale kalmayı başaran 15 takım, projelerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. Bu projeler, sadece kağıt üzerinde kalan akademik söylemlerden ibaret değil. Aksine, sokağın nabzını tutan, mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefleyen ve dijitalleşen dünyada ailenin nasıl bir arada kalabileceğine dair somut reçeteler sunan fikirlerden oluşuyor. Jüri üyeleri, projeleri değerlendirirken sadece yaratıcılığa değil, bu önerilerin uygulanabilirliğine ve toplumun en küçük yapı taşı olan aile üzerindeki doğrudan etkisine odaklandı. Çünkü biliyoruz ki, aile çökerse toplumun ayakta kalması imkansızdır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleceğin Mimarlarına Ödülleri Verildi
Yarışmanın en kritik anı, dereceye giren isimlerin ilan edilmesi ve ödüllerin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesiydi. Erdoğan’ın katılımı, bu projelerin sadece bir yarışma konusu olmadığını, devletin en üst kademesinde bir devlet politikası olarak benimsendiğini kanıtlıyor. Programda, parti yöneticilerinin ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen törende, ailenin korunmasının bir beka meselesi olduğunun altı çizildi. Ödül alan projeler, önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi beklenen sosyal politikaların da temelini oluşturacak nitelikte.
Sadece Devlet Değil Birey de Sorumlu
Peki, bu politikalar tek başına yeterli mi? Bir ideathon kapsamında geliştirilen projelerin başarısı, aslında her bireyin kendi evindeki o görünmez duvarları yıkma iradesine bağlı. Devlet strateji geliştirir, teşvik sunar ve koruma kalkanları inşa eder; ancak akşam yemeğinde herkesin kendi telefonuna gömüldüğü bir evde, hangi politika bağımlılığı engelleyebilir? Bu yarışma, topluma bir ayna tutuyor: Bağımlılıkla savaş, önce o masada başlar. AK Parti Kadın Kolları’nın başlattığı bu hareketin asıl başarısı, bizleri kendi içimizdeki o büyük boşlukla yüzleştirmesi ve çözümün yine bizim elimizde olduğunu hatırlatmasıdır.






