Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 13 il için turuncu, 22 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldığını duyurdu. Kurum, olumsuz hava koşullarının afete dönüşmesini engellemek amacıyla tüm birimleriyle koordineli çalışmalarını sürdürüyor.
Valiliklere Acil Bilgilendirme Yapıldı
Yapılan açıklamaya göre, uyarı verilen illerin valiliklerine telefon, e-posta ve mesaj yoluyla gerekli bilgilendirmeler hızlı bir şekilde iletildi. Sürecin yakından izlendiği belirtilirken, çalışmaların Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde yürütüldüğü vurgulandı.
AFAD Daire Başkanları Sahaya İndi
Koordinasyonu yerinde sağlamak ve yürütülen çalışmaları desteklemek amacıyla AFAD Başkanlığı tarafından daire başkanı düzeyinde görevlendirmeler gerçekleştirildi. Sahadaki personel ve araç gücüne ilişkin detaylar da paylaşıldı.
Uyarı kapsamındaki illerde, ilgili kurumlardan toplam 18 bin 705 personel ile 8 bin 696 aracın 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olduğu bildirildi. Şu ana kadar ulaşan 514 ihbarın tamamına TAMP kapsamında müdahale edildiği aktarıldı. Son olarak, hava muhalefetinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilerek, resmi duyuruların ve tedbirlerin hassasiyetle takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
Kaynak: Trthaber






