45 İlde Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik geniş kapsamlı bir harekat gerçekleştirildi. 45 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Narko Pars” operasyonları sonucunda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 352 şüpheli gözaltına alındı.
Skunk Tohumlarını Kargo ile Getirmişler
Güvenlik güçleri tarafından yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları, şüphelilerin suç faaliyetlerini deşifre etti. Zanlıların yurt dışından kargo yoluyla temin ettikleri skunk tohumlarını Türkiye genelinde piyasaya sürdükleri tespit edildi. Titizlikle yürütülen saha araştırmaları ve analiz çalışmaları sonucunda uyuşturucu madde ağının tüm halkaları tek tek belirlendi.
Yüklü Miktarda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Operasyonların gerçekleştirildiği Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Diyarbakır dahil 45 ildeki baskınlarda 132 kilogram çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi. Aramalarda ayrıca çok sayıda uyuşturucu hap, uyuşturucu kullanma aparatı ve hassas teraziye el konuldu. Yakalanan 352 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.
Kaynak: Hürriyet





