Sivrihisar’da Yangın Paniği ve Müdahale
Eskişehir’in sakin ilçesi Sivrihisar’da dün akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Yenice Mahallesi Elmas Sokak üzerinde bulunan bir evde, çocukların oyun oynadığı sırada başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm mahalleyi ayağa kaldırdı. Küçük yaştaki bir çocuğun ateşle oynaması sonucu çıktığı tespit edilen yangın, müstakil evi bir anda alev topuna çevirdi.
Alınan bilgilere göre, evin içerisinde oyun oynayan küçük çocuk, kontrolsüz bir şekilde ateşle temas edince evdeki eşyalar tutuştu. Alevlerin perdeleri ve mobilyaları sarmasıyla birlikte dumanlar gökyüzüne yükselmeye başladı. Evde o esnada bulunan çocuk ve yanında olan yetişkin bir kadın, alevlerin arasından canlarını son anda kurtararak kendilerini dışarı attı.
Çevredeki komşuların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sivrihisar Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, dar sokaklara rağmen hızla olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti. Binayı saran alevler, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda komşu evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Sağlık ekipleri ise olası bir yaralanmaya karşı bölgede hazır bekletildi.
Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, yangın sırasında binada bulunan bir kişinin kaşlarının yandığı ve hafif yaralandığı tespit edildi. Ciddi bir yaralanma veya can kaybının olmaması tek teselli kaynağı olurken, yangın sonrası evde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Ev sahipleri ve mahalleli, yaşanan bu ani felaket karşısında derin bir şok ve üzüntü yaşadı.
Olayla ilgili olarak emniyet güçleri geniş çaplı bir soruşturma ve inceleme süreci başlattı. İtfaiye raporlarına göre yangının doğrudan çocuk oyunundan kaynaklandığı kesinleşirken, yetkililer ebeveynleri bu tür tehlikelere karşı bir kez daha uyardı. Yangın güvenliği uzmanları, evlerde çakmak ve kibrit gibi yanıcı maddelerin çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulması gerektiğini ve çocukların evde kesinlikle gözetimsiz bırakılmamasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Kaynak: Eskisehir






