Mezar Taşları Otların Arasında Kayboldu
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesi’nde, dini bayramların arifesinde gerçekleştirilen geleneksel kabir ziyaretleri bu yıl büyük bir hüsranla sonuçlandı. Yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek amacıyla mezarlığa giden vatandaşlar, karşılaştıkları bakımsız manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. Mezarlık alanının tamamen kendi kaderine terk edilmiş olması ve yabani otların kontrolsüzce büyümesi, mahalle sakinleri arasında derin bir huzursuzluğa yol açtı.
Ziyaretçiler, mezarlık içerisindeki yabani otların boyunun insan boyuna ulaştığını ve bu durumun mezar taşlarını tamamen görünmez hale getirdiğini belirtti. Kendi yakınlarının kabrini bulmakta zorluk çeken vatandaşlar, bayram öncesi yoğun şekilde ziyaret edilen bu kutsal alanın neden temizlenmediğini sorguladı. Bakımsızlık nedeniyle mezarlık içinde yürümek bile imkansız hale gelirken, bu durum bölge halkının büyük tepkisini çekti.
Yaşlı Kadının Düşmesi Bardağı Taşıran Son Damla Oldu
Mezarlıktaki ihmal sadece kötü bir görüntüye neden olmakla kalmadı, aynı zamanda ciddi bir güvenlik sorununu da beraberinde getirdi. Arefe günü yakınlarının mezarını ziyaret etmeye çalışan yaşlı bir kadın, yürürken yabani otlara takılarak yere düştü. Çevredeki vatandaşların yardımıyla ayağa kaldırılan yaşlı kadının yaşadığı bu kaza, mahalle halkının sabrını taşırdı. Köy sakinleri, bu kazanın belediyenin ihmalkarlığını açıkça gözler önüne serdiğini savundu.
Belediyeye Sert Tepki: “Sadece Seçim Zamanı Gelmeyin”
Bardakçı Mahallesi sakinleri, yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ardından Seyitgazi Belediyesi’ne yönelik eleştirilerini sertleştirdi. Yerel yönetimin mezarlık temizliği ve bakımı gibi temel hizmetleri aksatmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. Köylerine sadece seçim dönemlerinde gelindiğini ve oy istendiğini dile getiren mahalle halkı, bayram gibi manevi önemi yüksek günlerde bu şekilde ihmal edilmenin kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.
Kırsal Mahallelerde Hizmet Beklentisi
Seyitgazi ilçesinin kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezindeki hizmet kalitesinin kendi bölgelerine de yansıtılmasını talep ediyor. Mezarlıkların temizliği, yolların bakımı ve çevre düzenlemesi gibi temel belediyecilik faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesi gerektiği vurgulanıyor. Vatandaşlar, Seyitgazi Belediyesi’nin bir an önce harekete geçerek Bardakçı Mezarlığı başta olmak üzere tüm kırsal alanlardaki kabristanlarda temizlik çalışması başlatmasını bekliyor.
Kaynak: Eskisehir






