MENÜ
12 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,1555 ▲ %0,05
EURO 53,5833 ▲ %0,56
ALTIN 6.252,56 ▲ %3,54

Seyitgazi’de Kelepir Arsa Fırsatı: İhale Başlıyor

Eskişehir’de Yatırımcının Gözü Bu İhalede

Eskişehir’in tarihi ve gelişmekte olan ilçesi Seyitgazi’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için büyük bir fırsat kapısı aralanıyor. Seyitgazi Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan değerli bir arsayı açık teklif usulüyle satışa çıkardı. Konut imarlı arsa arayışında olanlar ve birikimini toprakta değerlendirmek isteyen vatandaşlar için bu ihale, piyasa koşullarına göre oldukça cazip imkanlar sunuyor.

Son dönemde gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat artışları, yatırımcıları belediyelerin düzenlediği resmi ihalelere yönlendirdi. Seyitgazi Belediyesi’nin Bardakçı Mahallesi’nde satışa sunduğu taşınmaz da bu kapsamda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Hem metrekare büyüklüğü hem de belirlenen muhammen bedel, bölgedeki diğer ilanlarla kıyaslandığında ciddi bir kar potansiyeli barındırıyor.

Arsa Satışının Detayları Neler?

Belediye tarafından yayımlanan resmi ilana göre, Bardakçı Mahallesi Köyiçi mevkiinde yer alan 1820 ada 6 parseldeki taşınmaz satışa sunuldu. Toplamda 1.197,17 metrekare büyüklüğe sahip olan bu arsanın tamamı (1/1 hissesi) ihale edilecek. Yatırımcılar için belirlenen muhammen bedel ise 1.436.604,00 TL olarak açıklandı. İhaleye katılabilmek için yatırılması gereken geçici teminat tutarı ise 43.098,12 TL olarak belirlendi.

Söz konusu satış, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif usulüyle gerçekleştirilecek. Bu durum, katılımcıların şeffaf bir ortamda, rekabetçi tekliflerle arsa sahibi olabilmesinin önünü açıyor. İhale, 24 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 11:00’de Seyitgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde kurul huzurunda yapılacak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler ve Süreç

İhaleye katılmak isteyen vatandaşların ve şirketlerin başvuru sürecini eksiksiz tamamlaması gerekiyor. Katılımcıların en geç ihale günü olan 24 Haziran 2026 saat 09:30’a kadar geçici teminat bedelini T.C. Ziraat Bankası Seyitgazi Şubesi’ndeki belediye hesabına yatırmaları şart. Yatırılan teminata ait dekont veya makbuz, diğer belgelerle birlikte Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Gerçek kişilerden T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı sureti, yerleşim yeri belgesi, noter onaylı imza beyannamesi ve belediyeden alınacak borcu yoktur yazısı istenirken; tüzel kişilerden ise sicil kayıt belgeleri, yetki belgeleri ve imza sirküleri talep ediliyor. Ayrıca ihaleye ortak girişim olarak veya vekaleten katılmak da mümkün kılınıyor. Şartnameyi incelemek isteyenler, belediyeden 500,00 TL karşılığında şartname dosyasını temin edebilirler.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir