MENÜ
27 Haziran 2026 Cumartesi
DOLAR 46,6217 ▲ %0,10
EURO 53,1464 ▲ %0,12
ALTIN 6.097,26 ▲ %1,13

Samsun Merkezli 8 İlde Siber Operasyonu: 32 Tutuklama

Samsun Merkezli 8 İlde Siber Operasyonu: 32 Tutuklama

Siber Suçlarla Mücadele Ekiplerinden 8 İlde Eş Zamanlı Baskın

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve Eskişehir’in de dahil olduğu 8 ildeki siber suç operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 21’i daha tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 23 Haziran sabahı başlattığı operasyon kapsamında yakalanan 56 şüphelinin adli işlemleri tamamlandı. Son tutuklamalarla birlikte dosya kapsamında cezaevine gönderilenlerin sayısı 32’ye yükseldi.

Dijital Deliller İnceleme Altına Alındı

Samsun merkezli İstanbul, Batman, Antalya, Muğla, Aydın, Osmaniye ve Eskişehir’de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis ekipleri, çok sayıda dijital materyale el koydu. Ele geçirilen siber delillerin incelenmesi sürerken, elde edilen yeni bulgular doğrultusunda soruşturmanın kapsamının genişletilebileceği belirtildi.

Adliyeye Sevk Edilen Zanlıların Mahkeme Kararları

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 21’i nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan şüphelilerden 5 kişinin ise farklı suçlardan dolayı halihazırda cezaevinde tutuklu bulunduğu belirlendi.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir