MENÜ
19 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,4520 ▼ %0,02
EURO 53,2981 ▲ %0,13
ALTIN 6.189,47 ▼ %1,55

Odunpazarı 9. Ahşap Heykel Festivali Tamamlandı

Barış ve Özgürlük Temalı Eserler Müzedeki Yerini Aldı

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, sanatçıların eserlerini tamamlamasıyla sona erdi. Eskişehir Odunpazarı’nda gerçekleştirilen festivalin kapanış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerli ve yabancı sanatçıların “özgürlük, barış ve adalet” temalarıyla ürettiği eserlerin Ahşap Eserler Müzesi’ne bağışlandığını duyurdu. Kurt, organizasyonun belediye öz kaynaklarıyla ve tasarruf ilkelerine uygun şekilde yapıldığını vurgulayarak, katılan tüm sanatçılara ve emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

Siyasi Temsilcilerden Kültürel Etkinlik Vurgusu

Törene katılan CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, festivalin şehrin uluslararası tanıtımındaki rolüne dikkat çekti. Çakırözer, festivallerin Eskişehir’in kültürel kimliğinin bir parçası olduğunu ifade ederken, Arslan ise sergilenen eserlerin toplumsal özlemleri sanat yoluyla yansıttığını belirtti. Tepebaşı Belediye Başkanvekili Hasan Ünal ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Çuhadar da sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak festivalin devamlılığının önemini dile getirdi.

Ahşap Sanatının Merkezi Odunpazarı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Talat Yalaz ve Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, etkinliğin Eskişehir halkı için taşıdığı sosyal değere vurgu yaptı. Festival kapsamında üretilen ve dünya çapında nadir görülen tekniklerle hazırlanan yaklaşık 300 esere yenilerinin eklendiği kaydedildi. Bir hafta süren yoğun çalışmanın ardından ortaya çıkan heykeller, bölgenin turizm potansiyeline katkı sunmak üzere sergilenmeye başlandı.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir