Eskişehir’e Milyonluk Sosyal Yardım Kaynağı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir’de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında sosyal yardım verilerini ve kente yapılacak yeni yatırımları paylaştı. Bakan Göktaş, 2026 yılının ilk aylarından bugüne kadar Eskişehirli vatandaşlara sosyoekonomik destekler kapsamında 70,8 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi. Evde bakım yardımı alan 3 bin 460 aileye toplamda 239,4 milyon lira kaynak aktarıldığını belirten Göktaş, evde bakım yardımı tutarının 15 bin 775 liraya yükseltildiğini ifade etti. Ayrıca, 2025 yılı içerisinde Eskişehir genelinde 23 bin 770 haneye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 1,34 milyar lira tutarında destek sağlandığı bilgisi paylaşıldı.
Tepebaşı’na Yeni Sosyal Tesisler ve Kreş Yatırımı
Eskişehir’deki hizmet ağının genişleyeceğini vurgulayan Bakan Göktaş, Tepebaşı ilçesine yeni bir huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ile engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezinin kazandırılacağını duyurdu. Sosyal hizmet projeleri kapsamında 0-6 yaş grubuna yönelik gündüzlü sosyal kreşin de kentte hayata geçirileceğini belirten Göktaş, kadın istihdamını desteklemek amacıyla Eskişehir’de 21 kadın kooperatifine destek sağladıklarını kaydetti. Ulusal Vefa Programı kapsamında ise bin 240 yaşlı ve engelli vatandaşa evlerinde destek sunulmaya devam edildiği aktarıldı.
Aile ve Nüfus Politikalarında Yeni Dönem
Bakan Göktaş, 2026-2035 döneminin ‘Aile ve Nüfus On Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatarak, aile yapısını güçlendirmeye yönelik teşviklerin sürdürüleceğini ifade etti. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla anneye doğum yardımı yapıldığını söyleyen Göktaş, ilk çocuk için 5 bin lira tutarındaki ödemenin yanı sıra sonraki çocuklar için beş yaşına kadar düzenli destek verildiğini belirtti. Ayrıca 18-29 yaş arası gençlere yönelik faizsiz kredi imkanı tanıyan Aile ve Gençlik Fonu ile çalışan anneler için doğum izinlerinin 24 haftaya çıkarılması gibi düzenlemelerin aile odaklı politikaların temelini oluşturduğu vurgulandı.
Kaynak: Eskisehir






