Emlak Sektöründe Sosyal Medya Düzenlemesi Tartışılıyor
Gayrimenkul Danışmanı ve Değerleme Uzmanı Kasım Karakaş, Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal medya platformlarındaki emlak ilanlarına yönelik hazırlanan yeni düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, sektördeki asıl problemin dijital mecralar değil, yetki belgesi bulunmayan kişiler ve sahte ilanlar üzerinden vatandaşları yanıltan fırsatçılar olduğunu vurguladı.
Denetim Kayıt Dışı Faaliyetlere Odaklanmalı
Düzenlemenin işini dürüstlükle yapan profesyonelleri mağdur etmemesi gerektiğini belirten Karakaş, emlak sektörünün artık büyük oranda dijitalleştiğini ifade etti. Sosyal medyanın sektörün doğal bir parçası haline geldiğini dile getiren Karakaş, kısıtlayıcı önlemler yerine kayıt dışı çalışanların sistem dışına çıkarılmasının daha etkili bir çözüm olacağını savundu.
Eskişehir’deki emlak danışmanlarının paylaşımlarının vatandaşın bilgiye ulaşmasını kolaylaştırdığını kaydeden Karakaş, mevcut belirsizliklerin sektörde sorun yarattığını söyledi. Karakaş, çözümün yasaklamakta değil denetimi güçlendirmekte olduğunu ifade ederek, sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak daha uygulanabilir bir sistem oluşturulması çağrısında bulundu.
Kaynak: Eskisehir





