İstanbul’dan Eskişehir’e seyahat eden bir yolcu; otobüs personelinin kendi arasındaki sert tartışması, şoförün kapalı alanda sigara içmesi ve araçtaki teknik aksaklıklar sebebiyle büyük bir mağduriyet ve güvenlik endişesi yaşadığını iddia etti. Esenler Otogarı’ndan hareket eden araçta yaşanan olayda yolcular, can güvenliklerinin tehlikeye atıldığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.
Zamanında Ulaşım Sağlanamadı
İstanbul Esenler Otogarı’ndan saat 01.00 sularında hareket eden ve normal şartlarda saat 06.45’te Eskişehir’e varması planlanan şehirler arası otobüs, belirlenen sürede varış noktasına ulaşamadı. Seyahati gerçekleştiren yolcunun aktardığı bilgilere göre, saat 07.06 itibarıyla araç henüz Eskişehir sınırlarına giriş yapmamıştı.
Yolcular ile Personel Arasında Gergin Anlar
Seyahatin en çok tedirginlik yaratan gelişmesi ise sabah saat 06.30 sularında meydana geldi. Araç görevlilerinin yüksek sesle tartışmaya başlaması üzerine otobüsteki birçok yolcu uykusundan uyandı. Tartışmanın büyümesiyle endişelenen yolcular, can güvenliklerini personele emanet ettiklerini belirterek, “Biz canımızı size emanet ediyoruz, siz birbirinizin canını almaktan bahsediyorsunuz” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Sözlü uyarılara rağmen çalışanlar arasındaki gerginliğin bir süre daha devam ettiği öne sürüldü.
Araç İçinde Sigara ve Teknik Arıza İddiaları
Şikayette bulunan yolcu, seyahat süresince şoförün araç içerisinde defalarca sigara içtiğini ve yolcuların dumana maruz bırakıldığını belirtti. Bunun yanı sıra otobüsün el freni mekanizmasında teknik bir aksaklık yaşandığı, aracın kalkış esnasında zorlandığı ve el freninin açılması için defalarca duraklamak zorunda kalındığı iddia edildi. Geriye kayma gibi tehlikeli bir durum yaşanmasa da teknik açıdan yetersiz bir araçla yola devam edilmesinin yolcularda ciddi korku yarattığı ifade edildi.
Kaynak: Eskisehir






