Eskişehir’de Yarın Planlı Elektrik Kesintisi Yapılacak
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Eskişehir genelinde şebeke tesis, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek olan planlı elektrik kesintisi listesini yayımladı. 25 Mayıs 2026 Pazartesi günü kentin bazı ilçelerinde belirli saatler arasında elektrik enerjisi verilemeyecek. Yetkililer, vatandaşların kesintilerden olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu.
Planlı elektrik kesintileri, şebekenin daha sağlıklı ve kesintisiz çalışabilmesi adına büyük önem taşıyor. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan enerji talebini karşılamak ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla yapılan bu çalışmalar, olası büyük arızaların önüne geçmeyi hedefliyor. Enerji verilemeyecek bölgelerde ikamet eden vatandaşların, elektronik cihazlarının zarar görmemesi için kesinti saatlerinde tedbirli olmaları gerekiyor.
Sivrihisar İlçesinde Elektrik Kesintisi Yaşanacak Bölgeler
Sivrihisar ilçesinde yarın iki farklı grupta bakım çalışması yürütülecek. İlk çalışma saat 10:00 ile 12:00 arasında gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında Merkez Aktaş Mahallesi’nde bulunan Ağaç Köy Yaylası Sokak, Aktaş Sokak, Çandır Çiftliği Sokak, Kızılca Yaylası Sokak ile Gerenli Mahallesi Gerenli Sokak üzerinde fiziki bağlantı çalışmaları yapılacak. Bu bölgedeki üçüncü şahıs özel trafolar da kesintiden etkilenecek.
Aynı saat diliminde (10:00 – 12:00) Sivrihisar Merkez Kadıncık Mahallesi Kadıncık Sokak üzerinde de ağaç kesim işlemi nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması durumunda, ilan edilen saat beklenmeksizin şebekeye yeniden enerji verileceği bildirildi.
Çifteler İlçesinde 25 Mayıs Elektrik Kesintisi Programı
OEDAŞ tarafından yapılan duyuruya göre bir diğer kesinti ise Çifteler ilçesinde yaşanacak. Çifteler ilçesi Merkez Dikmen Mahallesi’nde 10:00 ile 12:00 saatleri arasında altyapı fiziki bağlantı çalışmaları yapılacak. Kesintiden Dikmen Mahallesi’ndeki 1’den 14’e kadar olan tüm sokaklar ile Körhasan Dikmen Yolu Caddesi etkilenecek. Sivrihisar’da olduğu gibi Çifteler’deki bu çalışmada da özel trafolara elektrik verilemeyecek.
Yetkililer, elektrikle çalışan hassas cihazların kesinti başlamadan önce prizden çekilmesini önemle tavsiye ediyor. Ayrıca kesinti süresince asansör kullanımı gibi güvenlik riski oluşturabilecek durumlardan kaçınılması gerektiği hatırlatıldı. Güncel gelişmeler ve erken enerji verilmesi durumunda OEDAŞ’ın resmi kanallarından anlık bilgilendirmeler takip edilebilir.
Kaynak: Eskisehir






