Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından hayata geçirilen Seyahatsever Projesi kapsamında, yaz döneminde gençlere yönelik ücretsiz konaklama imkanı yeniden sunuluyor. Türkiye genelinde uygulanan proje çerçevesinde, belirlenen şartları taşıyan gençler GSB yurtlarında 5 güne kadar bedelsiz olarak konaklayabiliyor. Eskişehir’de de iki nöbetçi yurt kapılarını genç seyahatseverlere açıyor.
Eskişehir’de Hizmet Verecek Nöbetçi Yurtlar
Proje kapsamında Eskişehir’de bir kız ve bir erkek yurdu ücretsiz konaklama hizmeti sağlamak üzere belirlendi. Erkek misafirler, Odunpazarı ilçesi Akarbaşı Mahallesi’nde yer alan Bala Hatun Yurt Müdürlüğü bünyesinde ağırlanacak. Bu yurtta G Blok’un 2, 3, 4 ve 5’inci katlarında toplam 164 kişilik kapasite gençlerin kullanımına tahsis edildi.
Kadın misafirler ise Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi’ndeki Eskişehir Yurt Müdürlüğü bünyesinde bulunan D Blok’ta konaklayabilecek. Bu yurtta ise kadın katılımcılar için 441 kişilik kapasite ayrıldı.
Başvuru Şartları ve Konaklama Kuralları
Seyahatsever Projesi’nden yararlanmak isteyen gençler, nöbetçi öğrenci yurtlarında en fazla 5 gün süreyle ücretsiz konaklama hakkına sahip oluyor. Eğitim öğretim dönemi dışında kalan boş yurt kapasitelerinin değerlendirilmesini hedefleyen uygulamanın başvuru süreci, katılım koşulları, yurt doluluk oranları ve konaklama kuralları Gençlik ve Spor Bakanlığına ait resmi platformlar üzerinden takip ediliyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ankara ve Bursa illerindeki rezervasyon ile konaklama tarihlerinin diğer şehirlere göre farklılık gösterebileceği belirtildi. Eskişehir için ise sistemde ilan edilen yurtlar üzerinden başvuruların kabul edilmesine devam ediliyor. Seyahat edecek gençlerin planlarını kesinleştirmeden önce ilgili dijital kanallardan güncel duyuruları kontrol etmesi önem arz ediyor.
Kaynak: Eskisehir






