1. Ana Jet Üs Komutanlığı Planlı Uçuş Gerçekleştirecek
Eskişehir Valiliği, kent genelinde gerçekleştirilecek olan planlı askeri uçuş faaliyetiyle ilgili resmi sosyal medya kanalları üzerinden vatandaşlara yönelik bir duyuru yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, 1. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı askeri uçaklar, 21 Temmuz 2026 Salı günü belirli saatler arasında test uçuşu icra edecek.
Valilik tarafından paylaşılan detaylarda, test uçuşu faaliyetlerinin Salı günü saat 10.00’da başlayıp 17.00’ye kadar devam edeceği bildirildi. Bu zaman dilimi içerisinde Eskişehir semalarında savaş uçaklarının görülebileceği ve zaman zaman yüksek motor seslerinin duyulabileceği belirtilerek, vatandaşların bu duruma hazırlıklı olması istendi.
Vatandaşların Endişe Etmesini Gerektirecek Bir Durum Yok
Askeri üssün rutin ve planlı faaliyetleri kapsamında icra edilecek olan bu uçuşların tamamen kontrol altında ve program dahilinde yürütüldüğü vurgulandı. Yetkililer, kent sakinlerinin duyulacak sesler veya askeri hareketlilik sebebiyle herhangi bir endişe ya da panik yaşamaması gerektiğini ifade etti. Bilgilendirmenin, özellikle gün içinde dışarıda olacak vatandaşların süreçten önceden haberdar edilmesi amacıyla paylaşıldığı aktarıldı.
Kaynak: Eskisehir






