Su Kaynaklarında Popülasyon Artışı Hedefleniyor
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi, Eskişehir’de kararlılıkla sürdürülüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki iç su kaynaklarını zenginleştirmek için yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Musaözü Göleti Balıklandırıldı
Beymelek Su Ürünleri Üretim Tesisi’nde yetiştirilen 2.500 adet yayın balığı yavrusu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki uzman teknik personelin kontrolünde Musaözü Göleti’ne bırakıldı. Yapılan çalışmanın, iç sulardaki mevcut balık varlığını desteklemesi ve ekosistemi güçlendirmesi öngörülüyor.
Sürdürülebilir Ekosistem Vurgusu
Gerçekleştirilen balıklandırma faaliyetiyle; su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması, biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir ekolojik denge aktarılması amaçlanıyor. Yetkililer, bölgedeki su varlığının korunmasına yönelik denetim ve destek faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.
Kaynak: Eskisehir






