MENÜ
20 Haziran 2026 Cumartesi
DOLAR 46,4792 ▼ %0,02
EURO 53,3552 ▲ %0,15
ALTIN 6.205,50 ▼ %1,30

Eskişehir Kastamonu Seferinde Rötar ve Sigara Skandalı

Yolcular Terminalde Saatlerce Bilgilendirilmeyi Bekledi

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gece saat 02.00’de gerçekleştirilmesi planlanan Kastamonu seferi, 5 saatlik gecikmeyle sabah 06.00’da başlayabildi. Bekleme süresi boyunca firma yetkililerinin gecikme nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapmaması ve yolcuların sorularını yanıtsız bırakması tepkilere yol açtı.

Direksiyon Başında Sigara İhlali Kameraya Yansıdı

Yolculuğun başlamasının ardından, otobüs şoförünün seyir halindeyken kapalı alanda tütün mamulü tüketme yasağını ihlal ederek direksiyon başında sigara içtiği tespit edildi. Bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, şoförün trafik güvenliğini ve yolcu sağlığını tehlikeye atan kural ihlali net bir şekilde görüldü.

CİMER Üzerinden Yasal Süreç Başlatılıyor

Hem seferde yaşanan uzun süreli rötar hem de personelin mevzuata aykırı davranışları nedeniyle mağdur olan yolcular, hukuki yollara başvurma kararı aldı. Yaşanan ihmalleri delilleriyle birlikte ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bildirmeye hazırlanan yolcular, işletmeci firma ve personel hakkında idari işlem yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir