Geçmişin Zarafeti Eskişehir’de Sanatseverlerle Buluştu
Eskişehir’de Osmanlı saray kostümleri ile Anadolu’nun farklı yörelerine ait halk oyunları kıyafetlerini bir araya getiren “Geçmişin Zarafeti” sergisi, Kent Müzeleri Kompleksi Geçici Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı. Topkapı Sarayı’ndaki sultan kıyafetlerinden ilham alınarak hazırlanan eserler, geleneksel Türk giyim kültürünü ve el işçiliğinin inceliklerini gözler önüne seriyor.
Bedriye Nuran Zorlutuna: “Köklerimizden Kopmamalıyız”
Serginin açılışında konuşan Bedriye Nuran Zorlutuna, geleneksel giyim kültürüne olan ilgisinin öğrencilik yıllarında başladığını ifade etti. Tasarımcı Zühal Yorgancıoğlu’nun sim sırma nakışlarını dünyaya tanıtmasından etkilendiğini belirten Zorlutuna, babasının yönlendirmesiyle sık sık Topkapı Sarayı’nı ziyaret ettiğini ve bu alana yöneldiğini dile getirerek sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Başkan Ayşe Ünlüce’den Gençlere Kültür Çağrısı
Açılış törenine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kıyafetlerde ve motiflerde saklı olan tarihi hikayelere dikkat çekti. Geçmişin estetik değerlerini ve o dönem insanlarının duygularını yansıtan renk geçişlerinin önemine değinen Başkan Ünlüce, tüm Eskişehir halkını ve özellikle gençleri bu kültürel mirası yakından görmeye davet etti.
Geleneksel el sanatlarının ve kültürel zenginliğin estetik bir yaklaşımla sunulduğu “Geçmişin Zarafeti” Saray ve Halk Oyunu Kıyafetleri Sergisi, 16 Ağustos 2026 tarihine kadar Kent Müzeleri Kompleksi Geçici Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.
Kaynak: Eskisehir






