Eskişehir’de Madımak Katliamı’nın 33. Yılında Anma Töreni Düzenlendi
Eskişehir’de, 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen Madımak Katliamı’nın 33. yılı dolayısıyla geniş katılımlı bir anma programı gerçekleştirildi. Programa katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ufuk Uysal, adaletin sağlanması ve laiklik değerlerinin korunması çağrısında bulundu.
Ufuk Uysal: “Cumhuriyet Değerlerine Yönelik Bir Saldırıdır”
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ufuk Uysal, törende yaptığı açıklamada, Sivas’ta hayatını kaybeden 33 aydın ile 2 otel çalışanını andı. Katliamın düşünce özgürlüğüne ve laik Cumhuriyet değerlerine yönelik yapıldığını belirten Uysal, adaletin henüz yerini bulmadığını ifade etti. Uysal, barışı, eşitliği ve adaleti savunmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
İbrahim Arslan: “Eşit Yurttaşlık Mücadelemiz Sürecek”
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, davanın zaman aşımına uğratılmasını eleştirerek Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi yapılması yönündeki taleplerini yineledi. İnanç özgürlüğünün en büyük güvencesinin laiklik olduğunu söyleyen Arslan, cemevlerinin ibadethane statüsü kazanması ve eşit yurttaşlık hakları için kararlı duruşlarını sürdüreceklerini belirtti.
Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt’tan Birlik Mesajı
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması için barış ve hoşgörü dilinin hakim kılınması gerektiğini söyledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise insanlık suçlarında zaman aşımı uygulanamayacağını belirterek, katliamın ardındaki tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: Eskisehir






