Kurumsal İş Birliği ve Pilot Şehir Vurgusu
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kentte yürütülen Sivil Katılım Projesi’nin iki yıllık kazanımlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 7 şehirden biri olan Eskişehir’de düzenlenen zirvede konuşan Ünlüce, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki bağın güçlendiğini vurguladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan projede; İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği ana paydaşlar arasında yer alıyor.
Eskişehir Valiliği ve Sivil Toplum Şube Müdürlüğü’nün destekleriyle hayata geçirilen ‘sivil katılım görev gücü’ sayesinde, yönetim süreçlerine sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların doğrudan dahil edildiğini belirten Ünlüce, belediye bünyesinde kurulan yeni birimlerle bu koordinasyonun kalıcı hale getirildiğini ifade etti.
Stratejik Plan ve Sivil Toplum Destek Merkezleri
Belediyenin önümüzdeki 5 yıllık yol haritasını belirleyen stratejik planın, bu proje kapsamında elde edilen verilerle şekillendiğini kaydeden Başkan Ünlüce, planlama aşamasında yaklaşık 10 bin vatandaşın görüşlerinin alındığını ifade etti. Vatandaşların beklentileri doğrultusunda yatırımlara yön verdiklerini belirten Ünlüce, sivil toplum kuruluşlarının fiziki mekan ihtiyacını karşılamak amacıyla Sivil Toplum Destekleme Merkezi’nin faaliyete geçirildiğini duyurdu.
İklim kriziyle mücadele kapsamında kurulan İklim Eylem Merkezi’nin de sivil toplumla entegre edildiğini vurgulayan Ünlüce, bu sürecin bir son değil, yeni bir vizyonun başlangıcı olduğunu dile getirdi. Şeffaf ve katılımcı bir yönetişim anlayışını tüm şehre yayma hedefinde olduklarını belirten Ünlüce, Eskişehir’in katılımcı demokrasi modelinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yürüteceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: Eskisehir






