Eskişehir’in Talepleri Başkent Gündemine Taşındı
Eskişehir siyasetinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Şehrin yerel dinamiklerini güçlendirmek ve Ankara ile olan bağları tazelemek amacıyla AK Parti Eskişehir heyeti, başkentte önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, beraberinde İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Abdülkadir Sönmez ile birlikte AK Parti Genel Merkezi’nin yolunu tuttu. Heyetin Ankara’daki durağı, Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur’un makamı oldu.
Sivil Toplum Kuruluşları ve Saha Çalışmaları Masada
Gerçekleştirilen görüşmenin ana eksenini, Eskişehir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yürütülen ortak projeler ve halkın nabzını tutan saha çalışmaları oluşturdu. Gürhan Albayrak, Eskişehir’in her mahallesinde, her sokağında vatandaşla kurulan temasların raporlarını paylaştı. Şehrin sosyal dokusuna dokunan projelerin, başkent nezdinde nasıl bir yankı uyandıracağı ve önümüzdeki süreçte hangi desteklerin sağlanabileceği detaylıca ele alındı. Sivil toplumun gücünü yerel yönetim anlayışıyla birleştirmeyi hedefleyen Eskişehir teşkilatı, Ankara’dan aldığı geri bildirimlerle yeni dönemin yol haritasını netleştirdi.
Vatandaş Odaklı Siyaset Vurgusu
Toplantıda sadece teşkilat çalışmaları değil, aynı zamanda Eskişehirli vatandaşların beklentileri ve ilettikleri sorunlar da gündeme geldi. Siyasetin sadece binalarda değil, doğrudan çarşıda, pazarda ve esnafın yanında yapılması gerektiği fikri üzerinde mutabık kalındı. İl Başkanı Albayrak, saha çalışmalarının sadece seçim dönemlerinde değil, yılın her günü kesintisiz süreceğinin altını çizdi. Belgin Uygur ise Eskişehir teşkilatının STK’larla olan güçlü diyaloğunun diğer illere örnek teşkil edebilecek nitelikte olduğunu belirterek, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Görüş Alışverişiyle Verimli Geçen Ziyaret
Ziyaretin sonunda yapılan değerlendirmelerde, bu tür üst düzey görüşmelerin Eskişehir’in yerel sorunlarının Ankara’da daha hızlı çözüme kavuşması adına büyük bir köprü görevi gördüğü vurgulandı. Teşkilatın Ankara temasları, sadece bir nezaket ziyareti olmanın ötesinde, şehrin sosyal ve siyasal geleceğine dair stratejik bir adım olarak kayıtlara geçti. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona eren görüşme, Eskişehir teşkilatının önümüzdeki günlerde sahada daha aktif bir rol alacağının sinyallerini verdi.






