MENÜ
03 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 45,9603 ▲ %0,04
EURO 53,4205 ▼ %0,13
ALTIN 6.577,93 ▼ %0,81

Ahmet Ataç Hakim Karşısında: Kritik Dava Başlıyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç İçin Yargı Süreci

Eskişehir siyasetinde taşları yerinden oynatacak önemli bir gelişme yaşanıyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte belediyenin üst düzey yöneticileri hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma neticesinde, Eskişehir 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın detayları netleşti. Dosya kapsamında sadece Başkan Ataç değil, Belediye Başkan Yardımcısı N.Ç. ve eski Yapı Kontrol Müdür Vekili H.K. da yargılanan isimler arasında yer alıyor.

Davanın odağında ise oldukça ciddi bir iddia bulunuyor: Görevi kötüye kullanma. İddianamede yer alan bilgilere göre, belediye bünyesinde imar mevzuatına aykırı yapılarla ilgili uygulanan prosedürlerde büyük bir dengesizlik olduğu öne sürülüyor. Tepebaşı Belediyesi sınırları dahilinde ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olduğu tespit edilen pek çok yapı için encümen tarafından yıkım kararı verilmiş olmasına rağmen, bu kararların birçoğunun hayata geçirilmediği iddia ediliyor. Ancak davacı firmaya ait söz konusu parselde sürecin alışılagelmişin dışında bir hızla işletilmesi yargı radarına girdi.

Çifte Standart İddiası Mahkemeye Taşındı

Dosyada yer alan çarpıcı detaylara göre, ilgili firma hakkında yürütmeyi durdurma talebinin ikinci kez reddedilmesinin hemen ardından belediye ekiplerinin hızlıca yıkım işlemine başladığı belirtiliyor. Dikkat çeken asıl nokta ise, belediye encümeninin verdiği bu yıkım kararının daha sonraki süreçte mahkeme tarafından hukuka uygun bulunmayarak iptal edilmesi oldu. Yani mahkeme süreci tam anlamıyla sonuçlanmadan ve nihai karar verilmeden gerçekleştirilen fiili yıkım işlemi, belediye yönetimini zor durumda bıraktı.

Hukuki incelemelerde, benzer durumdaki diğer işletmelere karşı herhangi bir yasal yaptırım uygulanmazken, neden sadece bu firmaya yönelik hızlı bir yıkım operasyonu düzenlendiği sorusu davanın temelini oluşturuyor. Vatandaşlar ve bölgedeki işletme sahipleri, kamu kurumlarının yasaları herkese eşit mesafede uygulayıp uygulamadığını bu dava sonucunda görmüş olacak. 5 Haziran 2026 Cuma günü yapılacak ilk duruşmada sanık koltuğuna oturacak olan belediye yetkililerinin, bu ağır suçlamalar karşısında yapacakları savunma büyük bir merakla bekleniyor. Eskişehir kamuoyu, yerel yönetimin şeffaflık ve adalet sınavı vereceği bu süreci yakından takip ediyor.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir