MENÜ
13 Haziran 2026 Cumartesi
DOLAR 46,2874 ▲ %0,15
EURO 53,6017 ▼ %0,16
ALTIN 6.277,08 ▲ %0,31

Sınav Günü Bunu Yapan Yandı! Bakanlıktan Son Uyarı

Milyonlarca Öğrencinin Kader Günü Yaklaşıyor

Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin ve ailelerinin büyük bir heyecanla beklediği sınav maratonu başlıyor. Aylardır, hatta yıllardır bu an için hazırlanan gençler, geleceklerini şekillendirecek sorular karşısında ter dökecek. Sınav salonlarındaki sessizliğin korunması, öğrencilerin dikkat dağınıklığı yaşamaması adına hayati bir önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, kritik süreç öncesinde tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiren çok önemli bir duyuru yayımladı.

Sınav Günü Sokakta Gürültü Yapana Geçit Yok

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, sınav günlerinde okul çevrelerindeki sessizliğe dikkat çekti. Bakan Tekin, özellikle sürücülerin araç kornası çalmaktan ve yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınmalarını istedi. Geleceğimizin teminatı olan çocukların emeklerinin zayi olmaması için toplumun her kesimine büyük sorumluluk düşüyor. Sınav saatlerinde mahalle aralarında yapılacak her türlü gürültülü faaliyetin engellenmesi adına yerel yönetimler ve kolluk kuvvetleri de teyakkuza geçti.

Belediyeler ve Zabıta Ekipleri Alarmda

Özellikle yerel seçimlerin ardından mahallelerdeki dinamikler değişirken, yerel yönetimlerin bu konudaki hassasiyeti de arttı. Birçok belediye, sınav günlerinde okul çevrelerindeki inşaat çalışmalarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Sokak düğünleri, konvoylar ve yüksek sesli ilanlar sınav süresince tamamen yasaklanıyor. Zabıta ekipleri, okul çevrelerinde sürekli devriye atarak huzurlu bir sınav ortamı sağlamak için denetimlerini sıklaştıracak. Sınav anında kurallara uymayan ve öğrencilerin konsantrasyonunu bozan kişilere idari yaptırımlar uygulanması bekleniyor.

Ailelerin ve Öğrencilerin Büyük Beklentisi

Sınav stresiyle baş etmeye çalışan aileler, çevre sakinlerinden ekstra duyarlılık bekliyor. Saniyelerin ve tek bir doğru cevabın bile binlerce adayın önüne geçirdiği bu sistemde, dışarıdan gelecek en ufak bir korna sesi telafisi imkansız kayıplara yol açabiliyor. Bakan Tekin’in başlattığı bu sessizlik seferberliği, sadece bir rica olmanın ötesinde, toplumsal bir görev olarak kabul edilmeli. Sınav saatlerinde tüm vatandaşların kendi çocukları sınava giriyormuşçasına hassas davranması gerekiyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir