YÖK Üyeliklerine Yeni Görevlendirmeler Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları doğrultusunda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine ve sekiz üniversitenin rektörlük makamlarına yeni isimler getirildi.
Karar kapsamında YÖK üyeliklerine Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Prof. Dr. İlhan İlkılıç atandı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz ile Prof. Dr. Mürteza Bedir de kurul üyeliğine seçilen diğer isimler oldu.
8 Üniversitenin Rektör Kadroları Belirlendi
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sekiz yükseköğretim kurumuna yapılan rektör atamaları ise şu şekilde gerçekleşti:
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Feriha Erfan Kuyumcu, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Emre Alkin atandı.
Mudanya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Kesik, Sanko Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Güner Dağlı, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı getirildi.
Kaynak: Hürriyet






