Madison Sokakları Karıştı
ABD’nin Wisconsin eyaletine bağlı Madison kentinde, araç hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınmaya çalışılan bir kişi, polisin yakın mesafeden ateş etmesi sonucu hayatını kaybetti. Sosyal medyada hızla yayılan müdahale görüntüleri üzerine kentte geniş çaplı protestolar başladı.
Arbede Sırasında Silah Kullanıldı
Madison Emniyet Müdürü John Patt, olayla ilgili yaptığı açıklamada, araç soygunu ihbarı üzerine ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirtti. Bisikletle kaçan 30’lu yaşlarındaki erkek şüphelinin yaklaşık 30 dakika sonra yakalandığını aktaran yetkili, yakalama esnasında arbede yaşandığını dile getirdi. Emniyet Müdürü, şüphelinin bıçak çekmesi üzerine bir polis memurunun yaralandığını ve ardından silahını ateşlediğini ifade etti. Ayrıca arbede sırasında kullanılan elektroşok tabancasının bilinmeyen bir sebepten ötürü çalışmadığı ve bir başka memurun daha yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
Bağımsız Soruşturma Başlatıldı
Emniyet Müdürü Patterson, olayın tek bir açıdan kaydedilen görüntülerine bakarak kamuoyunun erken hüküm vermemesi gerektiğini vurguladı. Ateş açan polisin teşkilatta uzun süredir görev yapan deneyimli bir isim olduğunu belirten Patterson, olaya karışan dört polis memurunun idari izne ayrıldığını duyurdu. Olayla ilgili bağımsız soruşturmanın Wisconsin Adalet Bakanlığı Ceza Soruşturma Birimi tarafından yürütüleceği açıklandı.
Meclis Binası Önünde Protesto
Müdahale anına dair cep telefonu görüntülerinin yayılması, kentte büyük tepkiye yol açtı. Çok sayıda gösterici Madison’daki Eyalet Meclis Binası önünde bir araya gelerek polis müdahalesini protesto etti. Görüntülerde, dört polisin şüpheliyi yere yatırdığı, bu sırada arbede yaşandığı, polislerin ‘Bırak’ ve ‘Bıçağı var’ diye bağırdığı, elektroşok seslenişinin ardından yakın mesafeden üç el ateş edildiği görülüyor.
Kaynak: Hürriyet






