Tayland’ın Patong Prathan Kiriwat Okulu’nda meydana gelen silahlı saldırı, ülkede büyük paniğe yol açtı. 18 yaşındaki bir saldırganın otomatik silahla okul binasına girerek ateş açması sonucu, aralarında okul müdürünün de bulunduğu en az üç kişi yaralandı.
Okulda Rehin Krizi Yaşandı
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, M4 tipi tüfekle okula yönelen saldırgan, okul müdürünü hedef alarak ağır yaraladı. Olay sırasında bazı öğretmen ve öğrencilerin bina içerisinde rehin kaldığı bildirilirken, yüzlerce öğrenci panik halinde çevredeki güvenli alanlara kaçtı. Güvenlik güçleri, ihbar üzerine kısa sürede bölgeye sevk edildi.
Saldırgan Vurularak Durduruldu
Polis yetkilileri, dengesiz davranışlar sergilediği ve olay öncesinde ailesini tehdit ettiği öğrenilen şüpheliyi operasyonla etkisiz hale getirdi. Ağır yaralanan okul müdürü ve diğer yaralılar hastaneye kaldırılırken, emniyet birimleri olayla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlattı.






