Koordineli Dezenformasyon Kampanyası
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin son dönemde Türkiye’ye yönelik ortaya attığı iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt vererek, bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ve planlı bir dezenformasyon faaliyeti olduğunu duyurdu.
Netanyahu Hükümetine Gündem Değiştirme Suçlaması
Bakanlık tarafından paylaşılan metinde, İsrail makamlarının belirli bir zamanlama ve eş güdüm çerçevesinde dolaşıma soktuğu asılsız iddiaların, organize bir algı operasyonunun parçası olduğu ifade edildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kabinesinin kendilerine yöneltilen eleştirileri bilinçli şekilde saptırdığı, sistematik propaganda yöntemleriyle kamuoyu gündemini başka yönlere çekmeye çalıştığı belirtildi. Bu girişimlerin uluslararası alanda karşılık bulmadığı aktarıldı.
“Gazze’deki Durum Gizlenemez”
Dışişleri Bakanlığı, yürütülen propagandaların artık küresel ölçekte ikna edici olmadığını vurgulayarak, Netanyahu yönetiminin Gazze’de gerçekleştirdiği eylemleri, işgal ve ilhak adımlarını örtbas edemeyeceğini bildirdi.
Barışçıl Politika Çağrısı
Türkiye’nin bölgedeki tüm halklar ve devletler için istikrar, huzur ve refah odaklı bir yaklaşım benimsediği hatırlatılan açıklamada, İsrail yönetimi bir kez daha yapıcı ve barışçıl politikalar izlemeye davet edildi. Türkiye’nin gerçekleri dile getirmeyi sürdüreceği kararlılıkla ifade edildi.
Kaynak: Hürriyet






