Mamak Metrosu İçin Hedef Seçim Öncesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak metrosu şantiye alanını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme sırasında Yavaş’a, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, Proje Müdürü Arif Volkan İçöz ve büyükşehir belediyesi bürokratları eşlik etti. Projenin fiziki durumu ve iş takvimi hakkında yapılan sunumun ardından açıklamalarda bulunan Yavaş, hedeflerini paylaştı. Proje Müdürü Arif Volkan İçöz’ün sözleşmeye göre resmi tamamlanma tarihini 14 Ocak 2029 olarak belirtmesi üzerine Yavaş, çalışmaların seçim öncesine yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
Diğer Raylı Sistem Hatlarında Son Durum
Kentteki diğer raylı sistem projelerine dair detayları aktaran Yavaş, Koru Yaşamkent ve Koru Bağlıca hatlarının ihale hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulan Dikmen Metrosu projesinin haziran ayı içinde yatırım programına alınmasını beklediklerini belirten Yavaş, onay çıkması durumunda SİNPAŞ bölgesine kadar uzanacak hattın temelini atacaklarını kaydetti. Ovacık metrosu projesinden vazgeçildiğini açıklayan Yavaş, bunun gerekçesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2021-2022 yıllarında Keçiören-Havaalanı hattında yaptığı güzergah değişikliği olarak gösterdi. Bakanlık tarafından inşa edilen metroların bütçesinin belediye kaynaklarından tahsil edildiğini hatırlatan Yavaş, geçmiş dönemlerden kalan metro borçlarının tamamını altı yıl içinde ödediklerini vurguladı.
Ankara’da NATO Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor
Yaklaşan NATO Zirvesi öncesinde Ankara genelinde yürütülen altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına değinen Yavaş, belediyenin ilgili tüm birimlerinin sahada olduğunu belirtti. Trafik yoğunluğu ve emniyet izinleri sebebiyle daha önce müdahale edilemeyen ana caddelerdeki asfaltlama çalışmalarının bu süreçte hızlandırıldığını söyleyen Yavaş, okulların kapanmasıyla birlikte kalıcı iyileştirmelere devam edeceklerini dile getirdi. Uluslararası organizasyonların genellikle İstanbul’da yapılmasını eleştiren Yavaş, bu zirvenin Ankara’nın tanıtımı ve prestiji açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Zirve için harcanacağı iddia edilen 900 milyon liralık tabela ihalesi hakkında bilgisi olmadığını ifade eden Yavaş, hazırlık bütçesinin kaynağına yönelik sorulara ise çalışmalar bittikten sonra tüm faturaları şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşacakları yanıtını verdi.
Siyaset ve Transfer Tartışmalarına Yanıt
Gündemdeki siyasi tartışmalar ve cumhurbaşkanlığı adaylığı spekülasyonları hakkında konuşan Yavaş, odaklarının sadece Ankara’ya hizmet etmek olduğunu vurguladı. Somut bir gelişme olduğunda bunu yazılı açıklamayla duyuracağını belirten Yavaş, televizyon ekranlarında yapılan yorumları yapay tartışmalar olarak nitelendirdi. Bazı CHP’li belediye başkanlarının AK Parti’ye geçiş yapacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Yavaş, 2024 yerel seçimlerinde Ankara seçmeninin kendilerine yüzde 60’ın üzerinde destek verdiğini hatırlatarak, parti değiştiren isimlerin kendi seçmenlerine hesap vermesi gerektiğini, bu durumun kendileri açısından bir kayıp oluşturmadığını dile getirdi.
Kaynak: Bizimankara






