Ankara’da “Beygir Gücü” Sergisine Yoğun İlgi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğiyle Ankara’daki Esat Hâl Galeri’de kapılarını açan “Beygir Gücü” sergisi, ilk 20 günde 20 binden fazla sanatseveri ağırladı. 4 Haziran’da açılan ve 31 Aralık 2026 tarihine kadar ziyarete açık kalacak olan sergi, at figürünün sanattaki yansımalarını ve ulaşım tarihindeki rolünü gözler önüne seriyor.
600’den Fazla Eser Ziyaretçilerle Buluşuyor
Esat Hâl Galeri Sorumlusu Aysun Aydos, kısa sürede ulaşılan ziyaretçi sayısının memnuniyet verici olduğunu belirterek, galeride 600’ün üzerinde eser bulunduğunu ifade etti. Sergide metal, ahşap, seramik ve porselen malzemelerden üretilen, geçmişi yüz yılı aşan onlarca parça yer alıyor. Farklı dönem ve coğrafyalardan bir araya getirilen at figürlü objeler, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Sanat ve Mühendisliğin Tarihsel Yolculuğu
Ziyaretçileri sanat ile mühendislik arasında bir yolculuğa çıkaran sergide, atlı ulaşım kültürünü temsil eden örnekler ile otomobil endüstrisinin gelişimine işaret eden özel araçlar bir arada sergileniyor. Tarihsel gelişim sürecini kesintisiz bir anlatıyla sunan sergi, yıl sonuna kadar Ankara’da ziyaret edilebilecek.
Kaynak: Bizimankara






