MENÜ
21 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,4792 ▼ %0,02
EURO 53,3552 ▲ %0,15
ALTIN 6.205,50 ▼ %1,30

ABB Ankara’da Kapsamlı İlaçlama Çalışması Başlattı

BelPlas Ekipleri 25 İlçede Sahaya İndi

Ankara genelinde halk sağlığını tehdit eden haşere ve sivrisineklere karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPlas ekipleriyle birlikte 25 ilçede kesintisiz ilaçlama mücadelesi yürütüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde hareket eden ekipler; Sincan, Nallıhan ve Çayırhan öncelikli olmak üzere kent genelindeki parklar, semt pazarları, hastane bahçeleri ve göletlerde kapsamlı dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemi uyguluyor. Kış ve ilkbahar aylarında larva odaklarına yönelik yürütülen koruyucu mücadele, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte uçkun, sivrisinek ve karasinek gibi zararlılara karşı aktif saha çalışmasına dönüştü.

Mümtaz Yavuz Çalışmaların Detaylarını Paylaştı

Çalışmaların koordinasyonunu üstlenen ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mümtaz Yavuz, 25 ilçenin tamamında BelPlas iştirakiyle 7 gün 24 saat esasına göre çalıştıklarını bildirdi. Mücadelede sadece büyükşehir belediyesinin değil, ilçe belediyelerinin ve vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Yavuz, ihtiyaç duyulması halinde ilçe belediyelerine ilaç takviyesi sağlayarak koordinasyonu güçlendirdiklerini ifade etti.

Başkent 153 Üzerinden Hızlı Müdahale

Vatandaşlardan gelen talepleri öncelikli olarak değerlendirdiklerini belirten Yavuz, Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden gelen ihbarların doğrudan sahaya aktarıldığını kaydetti. BelPlas ekiplerinin, bildirilen sorunlu bölgelere en kısa sürede ulaşarak hedef odaklı ilaçlama gerçekleştirdiği bildirildi.

Kaynak: Bizimankara

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir