MENÜ
02 Haziran 2026 Salı
DOLAR 45,9303 ▲ %0,06
EURO 53,5527 ▲ %0,21
ALTIN 6.692,47 ▲ %1,10

Aksaray’dan gençlere 75 bin TL evlilik desteği!

Genç Çiftlere Geri Ödemesiz Can Suyu Geldi

Evlilik hayali kuran ancak beyaz eşyadan mobilyaya, düğün salonundan ev kirasına kadar her kalemin ateş pahası olduğu bu dönemde gençlere nefes aldıracak haber Aksaray’dan geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hayat pahalılığı karşısında ezilen ve yuva kurmakta zorlanan gençler için dev bir sosyal destek paketini meclisten geçirdi. Bu paket, sadece sembolik bir yardım değil; doğrudan doğruya ev ekonomisine dokunan, geri ödemesiz bir hibe programı olarak dikkat çekiyor. Özellikle yeni bir hayata sıfırdan başlamaya çalışan binlerce genç için bu rakamlar, evin en temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir başlangıç sermayesi niteliğinde.

Gelir Düzeyine Göre 75 Bin TL’ye Kadar Nakit Ödeme

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu proje, dar gelirli vatandaşları merkeze alıyor. Eğer hane geliriniz bir asgari ücretin altındaysa, belediyeden tam 75 bin TL nakdi yardım alabileceksiniz. Geliri bir asgari ücretin üzerinde olan ancak iki asgari ücreti geçmeyen çiftler için ise belirlenen tutar 50 bin TL olarak açıklandı. Bu rakamlar, piyasadaki kredi faizlerinin tavan yaptığı bir dönemde, geri ödemesiz olması sebebiyle altın değerinde. Üstelik belediye sadece nakit yardımıyla kalmıyor; nikah işlemleri sırasında alınan evlilik cüzdan bedelini de çiftlerin cebinde bırakıyor.

Kimler Başvurabilir? İşte Merak Edilen Şartlar

Peki, bu parayı almak için hangi kriterleri sağlamak gerekiyor? Destekten faydalanmak isteyenlerin öncelikle Aksaray Belediyesi mücavir alanları içerisinde ikamet etmesi şart. Başvuracak gençlerin 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Projenin ana hedefi, gençlerin ilk yuvasını kurmalarına yardımcı olmak olduğu için çiftlerin ilk kez evleniyor olması temel bir kural. Ancak eşi vefat etmiş ve yeniden yuva kurmak isteyenler için istisnai bir madde de eklenmiş durumda. Başvuruda bulunan çiftlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul bulunmaması ve varsa araçlarının 20 yaşından büyük olması gerekiyor. Bu kriterler, desteğin gerçekten ihtiyacı olan, hayata yeni atılan kesime ulaşmasını hedefliyor.

Sosyal Belediyecilikte ‘Aile’ Vizyonu

Bu dev destek paketi, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 2026-2035 dönemini kapsayan “Aile ve Nüfus 10 Yılı” vizyonunun bir parçası olarak tasarlandı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, güçlü toplumun temelinin güçlü aile yapısı olduğunu vurgularken, bu projenin diğer illere de örnek olacağını belirtti. Gençlerin borç harç içinde evlenip, evliliğin ilk yıllarını maddi sıkıntıyla geçirmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Başvuruların meclis kararının yürürlüğe girmesiyle birlikte başlaması beklenirken, Aksaraylı gençler şimdiden başvuru ekranlarının açılacağı günü beklemeye başladı. Bu hamle, sadece bir belediye hizmeti değil, aynı zamanda nüfusun korunması ve aile kurumunun teşvik edilmesi adına atılmış somut bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir