15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ve Şehit Aileleri Buluşması
Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi. 15 Temmuz Millî İrade Meydanı’nda Aksaray Valiliği koordinesinde düzenlenen fotoğraf ve resim sergisi ile başlayan programlarda, darbe girişimi sırasında milletin ortaya koyduğu direniş görsel belgelerle ziyaretçilere sunuldu.
Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Gelindi
Anma etkinlikleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen şehit yakınları ve gazilerle buluşma programı ile devam etti. Etkinliğe Aksaray Valisi Murat Duru, eşi Elif Duru, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sezgi Arpacı Elaldı, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Vali Duru, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un demokrasi ve bağımsızlık adına tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, devletin şehit aileleri ve gazilere olan desteğinin süreceğini ifade etti.
Şehitler Müzesi Ziyaret Edildi
Vali Murat Duru ve beraberindeki heyet, programların devamında Aksaray Şehitler Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede sergilenen hatıraları inceleyen Duru, müzenin toplumsal hafızanın korunması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Gün boyu süren etkinliklerde şehitler rahmetle anılırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Kaynak: Aksaray68 haber





