Aksaray Çarşısında Otopark Krizi Büyüyor
Aksaray genelinde kronikleşen ve her geçen dönem yeni bir boyuta ulaşan ulaşım ve otopark sıkıntısı, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte üst seviyeye tırmandı. Özellikle geçtiğimiz hafta itibarıyla yurt dışından kente gelen gurbetçi vatandaşların taşıtlarının da şehir trafiğine dahil olması, çarşı merkezi ve çevre bölgelerde park yeri bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Yaşanan bu tıkanıklık karşısında çözüm arayan bölge esnafı, eski TEDAŞ binasından boşalan arazinin geçici otopark olarak değerlendirilmesi yönünde çağrıda bulundu.
Eski TEDAŞ Binasının Boş Alanı İşaret Edildi
Hamidiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi başlamadan önce, ilgili alanın yüzlerce araca ev sahipliği yaparak merkez trafiğine nefes aldırdığını anımsatan yerel esnaflar, mevcut duruma tepki gösterdi. Yaz döneminde benzer bir uygulamanın eski TEDAŞ arazisinde de hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden çevre esnafı, bölgenin ve çevresinin tamamen park yasağı kapsamına alınarak kapatıldığını belirtti. Park yeri bulamayan vatandaşların çarşı esnafı yerine alışveriş merkezlerini tercih etmeye başladığını vurgulayan ticaret erbabı, bu durumun çarşı ticaretini olumsuz etkilediğini dile getirdi.
“Geçici Çözüm Neden Engelleniyor?”
Yoğunluğun tavan yaptığı iki aylık yaz sezonunda bu boş arazinin otopark olarak kullanılmasının krizi hafifleteceğini savunan esnaflar, geçmişte Hamidiye Mahallesi’nde uygulanan ve başarı sağlayan yöntemin neden tekrarlanmadığını sorguluyor. Belediye binasının taşınmasıyla eski binanın karşısında bir park alanı oluşturulduğunu ancak kent merkezindeki birçok noktada yol kenarlarına monte edilen metal duba ve engellerle mevcut park alanlarının daha da daraltıldığını belirten esnaflar, inşaat faaliyetleri başlayana dek yüzlerce aracın sığabileceği bu arazinin neden atıl bırakıldığının yetkililerce açıklanmasını talep ediyor.
Kaynak: Aksaray68 haber






