Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Aksaray BilimFest, çevre illerden gelen yoğun ziyaretçi katılımıyla bilim ve teknoloji meraklılarını Aksaray’da bir araya getiriyor.
Çevre İllerden Festivale Yoğun İlgi
Nevşehir’den ailesiyle birlikte festivale gelen 35 yaşındaki Abdülkadir Aydemir, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden takip ettiği organizasyonu kaçırmamak için kente geldiklerini belirtti. Daha önceki yıllarda da festivale katıldığını dile getiren Aydemir, bu yılki organizasyonun çok daha profesyonel ve kapsamlı bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Aydemir, çocukların eğitimi ve eğlencesi için hazırlanan ortamdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve tüm organizasyon ekibine teşekkürlerini iletti.
Bilim ve Teknoloji Atölyelerine Yoğun İlgi
Etkinlik alanında gün boyunca süren teknoloji gösterileri, bilimsel atölye çalışmaları, sergiler, deneysel uygulamalar ve sahne performansları katılımcılardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel süreçleri doğrudan deneyimlemesini sağlayan bu etkinlikler, yeni nesillerin teknolojiye olan merakını artırıyor.
Bölgesel Etki Gücü Artıyor
Festival, Nevşehir’in yanı sıra Niğde, Kırşehir, Kayseri, Konya ve Ankara gibi çevre illerden de çok sayıda misafiri ağırlıyor. Bölgesel bir çekim merkezine dönüşen Aksaray BilimFest, kentin bilim ve teknoloji alanındaki marka değerini yukarı taşırken, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine de katkı sağlıyor.
Kaynak: Aksaray68 haber






