Engelleri Aşan Floor Curling Karşılaşması
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle floor curling oynadı. Sosyal entegrasyonu spor aracılığıyla güçlendirmeyi hedefleyen buluşma, devlet desteğini doğrudan sahaya yansıttı.
Ziyaret kapsamında kurulan parkurda özel sporcularla bir araya gelen İl Müdürü Nedim Aslan, floor curling müsabakasına katılarak gençlerin heyecanına ortak oldu. Fiziksel aktivitenin rehabilitasyon ve sosyal katılım üzerindeki doğrudan etkisine dikkat çekilen etkinlikte, katılımcıların motivasyonu ön plana çıktı.
Spor Sosyal Yaşamın Merkezinde Olmalı
Sporun yaşam kalitesini artırma gücüne değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, engellerin aşılmasında aktif yaşamın kritik bir rol oynadığını vurguladı. Aslan, özel gereksinimli bireylerin spor altyapısına ve tesislerine erişimini kolaylaştırmak adına il müdürlüğü imkanlarını seferber etmeye devam edeceklerini belirtti.
Beyazay Derneği’nden Destek Teşekkürü
Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatma Kilci Kavas, il müdürlüğü heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kavas, spor etkinliklerinin özel bireylerin kendilerini ifade etmelerindeki rolüne değinerek, Nedim Aslan ve Yılmaz Erşen’e gösterdikleri kurumsal hassasiyet ve katkılar için teşekkür etti. Buluşma, karşılıklı destek mesajlarının ardından tamamlandı.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






