Marmara Bölgesi Alarmda: İstanbul ve Çevresine Sağanak
Doğa olayları ertelenemez; Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun çok geniş bir kesiminde etkili olacak şiddetli hava değişimi için kritik uyarıyı yaptı. 25 Temmuz Cumartesi günü ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde hava şartları ciddi şekilde değişiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.
İstanbul, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek. Kocaeli’nin kuzey kesimleri ile Sakarya genelinde ise yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ayrıca Marmara Bölgesi’nde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan saatte 50 ila 70 kilometre hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.
Çok Sayıda İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Kritik hava tahmini sadece Marmara ile sınırlı değil. Marmara’nın güney ve doğu kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Eskişehir’in kuzeyi, Konya’nın kuzey ve batısı, Kayseri’nin güney ve doğu çevreleri ile Sivas’ın güney kesimlerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Antalya’nın iç bölgeleri, Çankırı, Karabük ve Hatay kıyılarında da sağanak bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Bolu’nun kuzeyi ve Ordu’nun batı kesimlerinde ise yağışların şiddetini artıracağı öngörülüyor.
Afyonkarahisar Hava Durumu
Afyonkarahisar’da ise gün boyunca parçalı ve çok bulutlu bir hava gökyüzünü kaplayacak. Kent genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların geçiş yapacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının gün içinde en düşük 14 derece, en yüksek ise 23 derece seviyelerinde seyretmesi bekleniyor.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






