Dinar’da Protokol ve Güvenlik Hattında Kritik Saatler
Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, Dinar ilçesinde geniş kapsamlı bir inceleme çıkartması yaptı. İlçenin asayiş durumundan kamu yatırımlarına, belediye hizmetlerinden sağlık altyapısına kadar her detayı yerinde inceleyen Vali Aktaş’ın programı adeta bir denetim maratonuna dönüştü. Dinar Kaymakamı Serdar Cantepe ile bir araya gelerek ilçedeki projelerin son durumunu ele alan Aktaş, kamu hizmetlerinin hızlandırılması talimatını verdi.
Adliye ve Güvenlik Güçlerine Sıkı Takip
İlçedeki temasları kapsamında Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz ile Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur Yargun’u ziyaret eden Vali Aktaş, yargı organlarının işleyişi hakkında bilgi aldı. Adli hizmetlerin koordinasyonu görüşülürken, asayişin sağlanması noktasında atılacak adımlar da masaya yatırıldı. Vali Aktaş, ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binasına geçerek sahada görev yapan emniyet personeli ve jandarma ekiplerinin güvenlik faaliyetlerini yerinde inceledi, ilçedeki huzur ortamının korunması için yürütülen kararlı mücadeleyi denetledi.
Esnafın Sesi ve Belediye Projeleri Masada
Dinar sokaklarında esnafla buluşan Vali Aktaş, iş yerlerine tek tek girerek vatandaşların taleplerini ve piyasanın durumunu dinledi. İlçe belediyesine de resmi bir ziyaret gerçekleştiren Aktaş, Belediye Başkanı Veysel Topçu’dan altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve yeni dönem projelerine dair kapsamlı bir brifing aldı. Vatandaş odaklı belediyecilik vurgusu yapan Vali Aktaş, hizmet kalitesinin artırılması için devletin tüm imkanlarının seferber edileceğini belirtti.
Sağlık Hizmetleri ve Muhtarlar Toplantısı
Dinar Devlet Hastanesi’ne giderek sağlık hizmetlerini denetleyen Vali Aktaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Güney’den hastaların durumu ve tedavi süreçleri hakkında teknik bilgi aldı. Poliklinikleri gezerek tedavi gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Aktaş, sağlık personelinin iş yükünün hafifletilmesi ve hasta memnuniyetinin en üst düzeye çıkarılması için gerekli talimatları verdi. Programın son bölümünde ise belde belediye başkanları, muhtarlar ve kurum müdürleriyle geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilerek köylerin ve mahallelerin kronikleşmiş sorunlarına yönelik çözüm yolları belirlendi.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






