Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği, daha temiz ve sağlıklı bir kent hedefi doğrultusunda çevre temizliği faaliyetlerinde kullanılacak yeni araçları filosuna katıyor. İl genelinde yürütülen atık toplama ve nakil çalışmalarının hızını ve verimliliğini artırmayı amaçlayan bu yatırım, modern teknolojiye sahip araçlarla hizmet kalitesini yükseltecek. Yeni araçların katılımıyla özellikle taşıma kapasitesinin artırılması ve sahadaki operasyonların daha etkin yürütülmesi planlanıyor.
Çevre Filosuna 7 Çöp Dorsesi Ve 1 Çekici Katılıyor
Yatırım kapsamında Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği, araç filosuna 7 adet çöp taşıma dorsesi ile 1 adet modern çekici (tır) kazandıracak. Bu yeni takviyelerle atık yönetimi süreçlerindeki operasyonel kapasitenin artırılması ve hizmetlerin daha hızlı sürdürülmesi hedefleniyor. Alımı gerçekleştirilen araçlar, düzenlenecek resmi törenle birlikte görevine başlayacak.
Araç Teslim Töreni 28 Temmuz’da Gerçekleştirilecek
Yeni araç filosunun tanıtımı ve teslimatı için organize edilen törenin detayları paylaşıldı. Program, 28 Temmuz 2026 Salı günü saat 14.00’te Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği ev sahipliğinde düzenlenecek törene, kamu kurumlarının temsilcileri ile vatandaşların katılım göstermesi bekleniyor.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






