Afyonkarahisar Belediyesi, geleneksel Türk kültürünün önemli bir parçası olan halk oyunlarını yeni kuşaklara aktarmak amacıyla yeni dönem eğitimlerini başlatıyor. Kültürel değerleri yaşatmayı hedefleyen halk oyunları kursu için kayıt süreci başladı.
Başvurular 19 Temmuz’a Kadar Sürecek
Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, kayıt işlemlerini 19 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirebilecek. Eğitimler, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nin ikinci katında bulunan Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Farklı Yörelerin Dansları Öğretilecek
Her yaş grubundan vatandaşın katılımına açık olan eğitimlerde zeybek, horon, halay, kaşık oyunları ve Teke yöresi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı bölgesine ait geleneksel danslar uzman eğitmenler eşliğinde katılımcılara aktarılacak.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






