Sokaktaki Gerçek Siyasete Taşınıyor: Afyonkarahisar Çıkartması
Mutfaktaki yangın artık sadece ev kadınlarının değil, siyasetin de bir numaralı gündemi haline geldi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Afyonkarahisar’a yapacağı ziyarette protokol koltuklarını değil, pazar yerlerini ve esnafın tezgahını hedef alıyor. Vatandaşın filesinin neden dolmadığını, esnafın neden kepenk indirme noktasına geldiğini yerinde inceleyecek olan Kaya, kentin ekonomik röntgenini çekmeye hazırlanıyor.
Saha çalışmalarına Afyonkarahisar İl Başkanlığı’ndan start verecek olan Kaya’nın ajandası oldukça kabarık. Ancak bu kez sadece parti içi stratejiler değil, doğrudan vatandaşın cebine dokunan hayat pahalılığı masaya yatırılacak. Afyonkarahisar’ın yerel dinamikleriyle buluşacak olan CHP heyeti, teşkilatın sahadan topladığı verileri genel merkeze raporlayarak çözüm yolları arayacak.
Sadece Siyaset Değil Sosyal Dinamikler de Mercek Altında
Asu Kaya’nın programı sadece esnaf ziyaretiyle sınırlı kalmayacak. Kentin sosyal ve hukuki hafızasını temsil eden kurumlarla yapılacak temaslar, kentin genel huzur ve refah seviyesine dair kritik ipuçları verecek. Afyon Barosu’ndan Mevleviler Derneği’ne, Eğitim-İş’ten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek görüşmeler, kentin sadece ekonomik değil, eğitim ve hukuk alanındaki sancılarını da gün yüzüne çıkaracak.
Özellikle eğitim dünyasındaki maliyet artışları ve hukuki süreçlerin vatandaş üzerindeki yükü, bu görüşmelerin ana eksenini oluşturacak. Sivil toplum kuruluşlarının sahadaki deneyimleri, CHP’nin yeni dönem kadın ve aile politikalarına veri sağlayacak birer kaynak niteliği taşıyor.
Pazar Yerinde Vatandaşın Çığlığı Dinlenecek
Ekonominin asıl nabzının attığı yer olan pazar yerleri, Kaya’nın ziyaretinin en can alıcı noktası olacak. Etin, sütün ve temel gıda maddelerinin lüks haline geldiği bu dönemde, Afyonkarahisarlı kadınların mutfaktaki mücadelesi birinci ağızdan dinlenecek. Artan yaşam maliyetlerinin aile yapısı üzerindeki baskısı ve kadın istihdamındaki daralma, saha çalışmalarının raporunda en kalın çizgilerle belirtilecek başlıklar arasında yer alıyor.
Ziyaretin sonunda yapılacak olan şehitlik ziyareti ise bu yoğun ekonomik ve sosyal gündeme manevi bir ara niteliği taşıyor. Şehitler için dua edilip kabirlere karanfil bırakılmasıyla son bulacak olan program, siyasetin sadece rakamlardan değil, insani değerlerden de beslendiğini gösteren bir finalle tamamlanacak. Kaya’nın Afyonkarahisar raporu, önümüzdeki günlerde CHP’nin ekonomik çözüm önerilerinde önemli bir yer tutacak gibi görünüyor.






