MENÜ
09 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,1220 ▲ %0,03
EURO 53,4028 ▲ %0,35
ALTIN 6.424,81 ▲ %0,08

Nevşehirli Öğrenciler Köy Okulu İçin Seferber Oldu

Geleceğin Öğretmenleri Sahaya İndi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, teorik eğitimlerini anlamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle pratiğe döktü. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hazırlanan proje, Nevşehir merkeze bağlı İcik Köyü’nde büyük bir heyecan yarattı. Doç. Dr. Emine Zehra Turan danışmanlığında yürütülen bu özel çalışma sayesinde, geleceğin öğretmen adayları köy okulundaki çocuklarla buluşarak unutulmaz bir güne imza attı.

Eğitimde Değerler Hareketi Başladı

İcik Şehit Cevdet Şimşek İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel taşlarını oluşturan sorumluluk, dostluk, dürüstlük ve çalışkanlık gibi değerler ele alındı. Üniversite öğrencileri, bu soyut kavramları çocukların dünyasında somutlaştırmak amacıyla özel drama etkinlikleri hazırladı. Eğlenceli oyunlar ve canlandırmalar sayesinde minik öğrenciler hem eğlendi hem de temel insani değerleri yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilen yüz boyama, parmak boyama ve müzikli eğitsel oyunlar, köy okulunun bahçesini tam anlamıyla bir şenlik alanına çevirdi. Üniversiteli gençlerin enerjisiyle moral bulan miniklerin sevinci görülmeye değerdi. Bu tür sosyal projelerin, özellikle kırsal kesimdeki okullarda eğitim gören çocukların motivasyonunu artırmada kritik bir rol oynadığı vurgulandı.

Köy Okuluna Donanım Ve Materyal Desteği

Proje sadece eğlenceli aktivitelerle sınırlı kalmadı, aynı zamanda okulun fiziki ve eğitsel imkanlarını güçlendirecek adımlar da atıldı. Hayırseverler ve üniversite öğrencilerinin katkılarıyla toplanan okul öncesi kitapları, boyama setleri, zeka oyunları ve çeşitli oyuncaklar İcik Şehit Cevdet Şimşek İlkokulu’na teslim edildi. Bu materyal desteği, köy okulunda eğitim gören okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor.

Köy öğretmenliği kavramının sadece ders kitaplarında kalan bir terim olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştüğünü belirten Okul Müdürü Efkan Aslan, üniversite yönetimine ve öğretmen adaylarına teşekkürlerini iletti. Bu tür dayanışma faaliyetlerinin, geleceğin öğretmenlerinin meslek hayatına hazırlanmasında eşsiz bir deneyim sunduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Nevsehirkent Haber

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir