Kayseri Siyasetinde Kartlar Yeniden Karılıyor
Kayseri’de yerel siyasetin nabzı son haftalarda yaşanan istifa haberleriyle oldukça yüksek atıyor. Kocasinan Belediyesi meclis üyelerinin AK Parti’ye katılımıyla başlayan hareketlilik, şimdi de Melikgazi Belediyesi’ne sıçradı. Yeniden Refah Partisi (YRP) çatısı altında görev yapan üç önemli ismin partilerinden istifa ederek bağımsız kalma kararı alması, şehirdeki siyasi kulisleri bir kez daha canlandırdı.
Melikgazi Belediyesi Meclis Üyeleri Vahap Ekinci, Sebahattin Demirel ve Abdullah Korkmaz, partilerinden ayrılarak yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini duyurdu. Bu gelişme, sadece bir istifa haberi olarak kalmadı; aynı zamanda bu isimlerin bir sonraki durağının neresi olacağı sorusunu da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde Kocasinan’da yaşanan benzer tablonun ardından, kamuoyunda “Yeni bir AK Parti katılımı mı geliyor?” sorusu yüksek sesle sorulmaya başlandı.
Disiplin Süreci İstifayı Getirdi
Sürecin arka planında ise Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından başlatılan bir disiplin mekanizması bulunuyor. Vahap Ekinci, Sebahattin Demirel ve Abdullah Korkmaz hakkında parti tüzüğüne ve teşkilat disiplinine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle inceleme başlatılmıştı. Disiplin kuruluna sevk edilen bu isimlerin, sürecin tamamlanmasını beklemeden istifa yolunu seçmeleri, parti içindeki gerilimin boyutunu da gözler önüne seriyor.
İstifa eden meclis üyelerinin şu an için bağımsız olarak görevlerini sürdürmeleri, Melikgazi Belediye Meclisi’ndeki dengeleri de doğrudan etkiliyor. AK Parti’ye geçiş iddiaları henüz resmi bir açıklamayla doğrulanmasa da, siyasi gözlemciler bu durumun bir ön hazırlık olabileceği üzerinde duruyor. Kayseri siyasetinde yaşanan bu kan değişimi, önümüzdeki günlerde yerel yönetim kararlarında ve meclis aritmetiğinde belirleyici bir rol oynayabilir.
Parti içindeki bu hareketli günlerde Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Ali Özcan da sessiz kalmadı. Özcan, Ankara’da Genel Başkan Fatih Erbakan ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine dair resmi bir detay paylaşılmasa da, masadaki ana konunun Kayseri’deki meclis üyelerinin durumu ve teşkilatın geleceği olduğu tahmin ediliyor. Şehirdeki siyasi dengelerin nasıl şekilleneceği, bağımsız üyelerin atacağı yeni adımlarla netlik kazanacak.
Kaynak: Kayseri Olay






