MENÜ
09 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,1210 ▲ %0,03
EURO 53,3606 ▲ %0,26
ALTIN 6.417,01 ▼ %0,04

Meclis Kapısında CHP’li Gruplar Arasında Arbede

CHP Grubunda Gerilim Tırmandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte toplanan CHP’li gruplar arasında fiziksel temas yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’i destekleyen partililerin karşı karşıya geldiği olaylarda, sloganlar yükselirken güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta zorlandı. Yaşanan arbede nedeniyle Meclis koridorlarında ve giriş kapılarında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Olayların büyümesi üzerine CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Meclis kapısı önünde kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Özel, partisinin grup toplantısının sabote edilmek istendiğini iddia ederek sert ifadeler kullandı. Kürsünün seçilmiş bir lidere değil, atanmış bir isme verilmeye çalışıldığını öne süren Özel, destekçilerine haksızlıklara karşı göğsünüzü siper ettiniz diyerek teşekkür etti. Bu açıklamalar, parti içindeki liderlik mücadelesinin sokaklara ve Meclis önüne taşındığının en net göstergesi oldu.

Meclis Başkanlığı ise yaşanan olumsuz görüntülerin önüne geçmek amacıyla flaş bir karar aldı. Güvenlik birimleri tarafından yapılan duyuruda, CHP grup toplantısı için Meclis’e ziyaretçi girişinin yasaklandığı bildirildi. Bu karar, dışarıda bekleyen kalabalık arasında tepkiye yol açarken, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir devreye girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Başarır, partililerden güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını isteyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu destekçisi bir grup, genel merkezde yapılacağı belirtilen toplantıya katılmak üzere bölgeden ayrıldı. Özgür Özel ise konuşmasında asla teslim olmayacağını vurgulayarak, parti hukukuna ve delegenin iradesine sahip çıkacaklarını belirtti. Bu gelişmeler, ana muhalefet partisi içindeki değişim tartışmalarının ne kadar derinleştiğini bir kez daha ortaya koydu. Siyasi kulislerde bu olayın yankıları sürerken, Meclis çevresindeki polis bariyerleri ve önlemler bir süre daha devam etti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir