Yangın Rüzgarın Etkisiyle Hızla Yayıldı
İstanbul’un Esenyurt ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen korkunç olay, mahalle sakinlerine büyük panik yaşattı. Bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa süre içerisinde kontrolden çıkarak yan binalara sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen ekipler, alevlerin rüzgarın da etkisiyle bitişikteki dört farklı binanın çatısına daha sirayet ettiğini tespit etti. İtfaiye erleri, yangının yerleşim alanlarına ve alt katlara inmemesi için yoğun çaba sarf etti. Gökyüzünü kaplayan yoğun dumanlar kentin pek çok noktasından görülürken, bina sakinleri tedbir amaçlı tahliye edildi. Dar sokaklar ve park halindeki araçlar, itfaiye ekiplerinin zaman zaman manevra yapmasını zorlaştırsa da müdahale kararlılıkla sürdürüldü.
Vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde, alevlerin binaların tepe noktalarını nasıl esir aldığı açıkça görüldü. Çevrede toplanan kalabalık, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını endişeli gözlerle takip etti. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair incelemeler devam ederken, maddi hasarın boyutu kontrol altına alma işlemlerinden sonra netleşecek.
Esenyurt gibi yoğun yapılaşmanın olduğu bölgelerde çatı yangınları, binaların birbirine bitişik olması sebebiyle ciddi risk taşıyor. Yetkililer, özellikle rüzgarlı havalarda çatı katlarındaki izolasyon çalışmaları veya ihmallerin bu tür felaketlere zemin hazırladığını belirtiyor. Bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, polis ekipleri yangının çıkış kaynağını belirlemek amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.
Yangının çıktığı ilk bina ve sıçradığı diğer yapılar üzerinde yapılan incelemeler, hasarın sadece çatılarla sınırlı kalmadığını, üst katlardaki dairelerin de duman ve ısıdan olumsuz etkilendiğini gösteriyor. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışması sonucunda alevler tamamen söndürüldü. Bölgede oturan vatandaşlar, yangının bu kadar hızlı büyümesinin şaşkınlığını yaşarken yetkililer yangın güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.
Kaynak: Hürriyet






