MENÜ
09 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,1235 ▲ %0,02
EURO 53,3113 ▲ %0,17
ALTIN 6.325,39 ▼ %1,47

Aybüke Öğretmen 9. Yılında Rahmetle Anıldı

Türkiye, terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ı şehadetinin 9’uncu yılında derin bir hüzün ve minnetle anıyor. 2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde karne dağıttıktan sonra evine dönerken teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Aybüke Öğretmen, tüm Türkiye’nin ortak acısı haline gelmişti. Bugün gelinen noktada, genç öğretmenin hatırası hem eğitim camiasında hem de milletin kalbinde ilk günkü tazeliğini koruyor.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, bu anlamlı yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından taziye ve anma mesajı yayımladı. Duran, mesajında Aybüke Yalçın’ın vatan sevgisine ve eğitim aşkına vurgu yaparak, terörün karanlık yüzünü bir kez daha lanetledi. Genç yaşta hayatını kaybeden öğretmenin, gelecek nesillere rehber olma arzusuyla çıktığı yolda şehit düşmesinin toplum üzerindeki etkilerine değinen Duran, göz aydınlığı olan çocuklara rehberlik eden öğretmenin aziz hatırasının gönüllerde yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Gabar’dan Okullara Uzanan Bir Miras

Aybüke Yalçın sadece bir isim değil, Türkiye’nin teröre karşı dik duruşunun bir sembolü haline geldi. Şehit öğretmenin ismi bugün sadece okullarda ve kütüphanelerde değil, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı simgesi olan Gabar Dağı’ndaki petrol sahalarında da yaşıyor. Eğitim verdiği Kozluk’ta öğrencileri tarafından hiçbir zaman unutulmayan Yalçın, aynı zamanda söylediği türkülerle de hafızalara kazınmıştı. Özellikle seslendirdiği türküler, onun vefatının ardından Türkiye’nin dört bir yanında hüzünle yankılanmaya devam ediyor.

Şehadetinin üzerinden geçen 9 yıla rağmen, Aybüke Öğretmen’in idealleri ve ülkesine olan bağlılığı yeni atanan öğretmenlere ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Terör saldırılarının eğitim meşalesini söndüremeyeceğinin en somut kanıtı olan Aybüke Yalçın, her 9 Haziran’da olduğu gibi bu yıl da dualarla anılıyor. Devletin zirvesinden vatandaşlara kadar toplumun her kesimi, terörün bir daha bu tür acılar yaşatmaması temennisiyle genç öğretmeni saygıyla selamlıyor. Onun mirası, vatanın her köşesinde görev yapan binlerce öğretmenin azminde yaşamaya devam edecek.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir